SHOTS OF THE WEEK,  SHOTS OF THE WEEK MAART '19

SHOTS OF THE WEEK #3

Ik had deze week een extra vrije dag! Het weer werd stukken beter en dus ging ik weer op kraambezoek bij de kleine orang oetan in Ouwehands Dierenpark. Dit keer zag ik een van de eerste ontmoetingen samen met papa Bako, dat was erg mooi! Maar ik ging ook naar een ander speciaal geboorte nieuwtje, namelijk de geboorte van een zeekoe! In de volgende blog zie je foto’s vanuit Artis, Zoo Antwerpen, Ouwehands Dierenpark, Burgers Zoo en Dierenrijk.

Damsi – Artis

In Artis is bij Damsi de fase aangebroken waarbij hij alles in zijn mond stopt. Dat levert veel leuke plaatjes op. Daarnaast loopt hij soms al kleine stapjes! Wat gaat de tijd toch snel.

Akili – Artis
Damsi – Artis
Kleine Doeroecoeli – Artis

Ik bezocht ook Zoo Antwerpen mede dankzij een dierentuin maatje die mij wel wilde meenemen. Het was ook de dag dat een van de vaste mensaap verzorgers afscheid nam. Na 11 jaar gaat zij nu naar
‘haar’ opvangcentrum in Liberia, Libassa Wildlife Sanctuary om daar haar geweldige werk voort te zetten. In 2017 heeft zij een sabbatical genomen in de Zoo om dat opvangcentrum op te bouwen. 
Mocht je geïntresseerd zijn, op de Facebookpagina van het opvangcentrum (https://www.facebook.com/Libassa-Wildlife-Sanctuary-LiWiSa-1223056101120957/) staat een knop ‘doneren’. Je komt dan op een door Julie zelf aangemaakte fundraising, alwaar je dus kunt doneren; zoals gezegd met een minimum van € 1,00, maar meer kan natuurlijk ook.

Thandie – Zoo Antwerpen
Nestor – Zoo Antwerpen

Ik ging terug naar Ouwehands Dierenpark om Tjintah en haar kleintje te bewonderen. En tot mijn verbazing en geluk kwam vader Bako ook het verblijf binnen gewandeld. Hij was zo lief met moeder en kleine. Af en toe ging hij er dichtbij zitten en bestudeerde hij de twee aandachtig. Verder deed hij voornamelijk zijn eigen ding! Een mooi gezinnetje om te zien zo.

Tjintah geeft haar kleintje zoveel kusjes! – Ouwehands Dierenpark
Bako en Tjintah –
Ouwehands Dierenpark
Bako, Tjintah en kleintje –
Ouwehands Dierenpark
Zoveel schattige foto’s van moeder en haar kleintje! –
Ouwehands Dierenpark
Nog eentje dan –
Ouwehands Dierenpark

Vrijdag ging ik naar Burgers Zoo om daar de jonge zeekoe te bewonderen. Een hele speciale en bedreigde diersoort. Afgelopen dinsdag om 7.30u werd het jong ontdekt door de verzorgers. Het is het eerste jong voor de nog vrij jonge moeder. Op het eerste oog lijkt het jong een mannetje te zijn. De eerste periode is altijd spannend, maar tot nu toe lijkt het allemaal goed te gaan!

Moeder en jong – Burgers Zoo
Het jong drinkt bij moeder onder de flipper – Burgers Zoo
Kleine video van de kleine zeekoe – Burgers Zoo

En naast de zeekoeien, zijn er ook prachtige vlinders in de mangrove. En ik had het geluk om weer een Blauwe Morpho op de foto te zetten.

Blauwe Morpho – Burgers Zoo
Gibbons Kannete, Eric en Jaya – Dierenrijk
Er zijn weer lammetjes geboren in Dierenrijk! Niet de beste foto, ze zijn nog een beetje schuw.

Ik hoop dat jullie hebben genoten van de foto’s en het mooie weer van afgelopen week! Ik wens jullie een fijne week toe!

Liefs, Lieke

Eén reactie

  • Jenny

    Hoi hoi,
    Daar was ik weer eens een keertje. Nog even meegenieten. Wat een majesteitelijke foto van Nestor, heel mooi! Damsi en Thandie zijn allebei even schattig vind ik. Maar op dit moment delen zij die plek wel ook met de baby orang-oetan. Oh wat een prachtige foto’s van moeder en kindje. Ik vind de 2e zeekoe foto heel gaaf. Met de visjes er zo bij. Speciaal effect. Ahh wat een dotjes zijn de geitjes ❤. Fijne week Lieke! Liefs, Jenny.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.