SHOTS OF THE WEEK,  SHOTS OF THE WEEK JUNI '19

SHOTS OF THE WEEK JUNI #1

Afgelopen week had ik vakantie en bezocht ik het Dolfinarium, Artis, Krefeld, Beekse Bergen en Dierenrijk. Ik had een weekje vakantie en het was volop genieten. Hopelijk genieten jullie mee van de foto’s!

Liya – Dolfinarium
King – Dolfinarium
Maaike – Dolfinarium
Dolfinarium

Het was genieten bij het Dolfinarium! Er kwam zelfs een dolfijn spelen. Ik hoorde van mensen om me heen dat als je er lang staat dat het wel vaker gebeurd. De dame hieronder gooide schelpjes en maakte vele lieve geluidjes. En spetterde me tot slot ook nog nat. Het was genieten!

Liya – Dolfinarium
Dolfinarium
Dolfinarium
Dolfinarium
Dolfinarium

Ik ging naar Krefeld om de kleine gorilla Bobóto op te zoeken en de orang oetans. Helaas was het zo warm in het orang oetan huis dat ze allemaal lagen te slapen. Maar ik genoot wel van de gorilla groep buiten. Bobóto mag steeds vaker zelf op ontdekking uit.

Miliki en Bobóto – Zoo Krefeld
Miliki en Bobóto – Zoo Krefeld
Miliki en Bobóto – Zoo Krefeld
Miliki en Bobóto – Zoo Krefeld
Bobóto – Zoo Krefeld
Bobóto – Zoo Krefeld
Miliki en Bobóto – Zoo Krefeld
Kidogo – Krefeld
Kidogo – Krefeld

Kidogo is even knap en indrukwekkend als altijd. Maar jonge Pepe wilde ook graag laten zien wat voor sterke kerel hij inmiddels is. En dat hij er vooral niet van houdt als het lang duurt voor zijn eten komt. Haha!

Pepe – Zoo Krefeld
Pepe – Zoo Krefeld
Pepe – Zoo Krefeld

Naast de gorilla’s was de boomkangaroe ook even buiten! Daarnaast zag ik ook weer eens een sneeuwpanter buiten liggen!

Maar hij had een beetje last van jeuk! – Zoo Krefeld
sneeuwpanter – Zoo Krefeld

In Artis zag ik de gorilla’s maar heel kort want ze hadden bijna de hele dag in de nachthokken gezeten omdat alle schuiven open stonden. Waarschijnlijk was dat vanwege de bijna voltooide introductie van Yanga. Het was fijn om te zien tijdens voertijd dat ze eindelijk rustig mee kan eten en zich goed durft voort te bewegen tussen de anderen. Ze heeft grote stappen gemaakt in de afgelopen maand!

Akili trof ik wel buiten aan! – Artis
Binti – Artis
Damsi zag ik dus alleen slapend – Artis

Maar ik had heel veel geluk bij de zeeleeuwen. Daar was namelijk op zaterdag een kleintje geboren. En terwijl iedereen stond te kijken naar een grote zeeleeuw bovenop het bouwwerk, zag ik de kleine met moeder eronder liggen.

Zeeleeuw – Artis
Zeeleeuw – Artis
Rode Vari – Artis

Afgelopen zaterdag ging ik kort naar Beekse Bergen. Waar ik eigenlijk ging kijken naar de kleine gorilla, maar het was er zo gigantisch druk dat ik eerder ben weggegaan. Echter fotografeerde ik nog wel een hele schattige chimp genaamd Gerrit.

Kisiwa en Mies – Beekse Bergen
Inosha – Beekse Bergen
Gerrit – Beekse Bergen
Gerrit – Beekse Bergen
Gerrit – Beekse Bergen

Ik ging zondag ook nog even kort voor sluitingstijd een rondje dierenrijk doen. En ik was blij dat ik aan het einde van de dag kwam. Want aan de parkeerplaats te zien was het erg druk geweest. Gelukkig waren er al veel mensen weg. Ik heb alleen staan genieten bij de olifanten en bij de ijsberen. De ijsbeertjes kwam zo ontzettend dichtbij. Daarvoor moet je de filmpjes kijken op Facebook!

Sibu, Thuya en Jing – Dierenrijk
Sibu, Thuya en Jing – Dierenrijk
Kanette en Jaya – Dierenrijk
Don’t touch my food – Dierenrijk
Baby kameeltje wordt steeds groter – Dierenrijk
Zo dichtbij dat er geen foto van te maken was, maar wel intens genieten en filmpjes/ foto’s maken met mijn telefoon – Dierenrijk

Het was een prachtige week met heel veel dierentuin bezoekjes. Overal wel maar kort geweest en met vele pauzes i.v.m. de zwangerschap maar ik mag niet klagen want ik kan nog steeds gaan. Volgende week iets minder dierentuinen want dan moet ik gewoon weer werken. Hoop dat jullie ook genoten hebben van de foto’s!

Liefs, Lieke

2 reacties

  • Jenny

    Ha Lieke,

    Wat een prachtige blog is dit. Eentje met een gouden randje. De foto’s van de dolfijnen zijn schitterend!! Vooral de ‘vliegende’ en springende. En dan Bobóto en Pepe, de laatste superleuk in actie gevangen. Schattig hoor zo’n zeeleeuwpuppie, elk jaar weer is dat een feestje. Ahh Gerritje met zijn heerlijke gekke bekkies!! De allerlaatste foto is super, met Nivi en Elva.
    Mooi gedaan, bedankt voor je verslag! Groetjes ☺

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.