DIEREN

TOP 10

Inmiddels ben ik de 200 volgers gepasseerd op mijn instagram account, waar ik dierenfoto’s deel! Tijd om eens te kijken naar welke foto’s het hoogst scoren. Daarom laat ik in deze blog een top 10 zien en vertel ik waar de foto is gemaakt en waarom ik het speciaal vond om te delen. Ik start met deze foto die net buiten de top 10 viel, maar toch de moeite waard is om te delen. Sabbar uit Ouwehands Dierenpark Rhenen, net 2 jaar geworden.
Nummer 1:
De absolute favoriet zijn de sneeuwpanters. Deze foto behaalde de 80 likes. In Duitse dierentuinen, vindt je sneeuwpanters in overvloed. Maar in Nederland hebben we ze eigenlijk niet. In Krefeld zitten nog drie jongen van afgelopen jaar. Ze zien er inmiddels al redelijk volgroeid uit. Het zijn bijzonder mooie dieren, ik heb er al eerder een blog aan gewijd.
Nummer 2
De jonge Serval Kitten was ook goed voor 76 likes. Ik fotografeerde hen vorige week in Zie-Zoo Volkel. Zie-Zoo is een klein parkje waar een aantal vaste medewerkers werken en een aantal medewerkers met een beperking. Het is een klein parkje, maar wel met speciale dieren. Ze zijn samen met Ouwehands Dierenpark, het enige park die Nevelpanters hebben. Daarnaast zijn er op dit moment natuurlijk 13 rode hond pups en 2 jonge serval kittens te zien. Toevallig heb ik vorige week een blog gemaakt over deze mooie dieren.
Nummer 3:
Kleine Kibibi is al meerdere keren op mijn instagram pagina verschenen. De lieve chimpansee uit Dierenrijk van 1,5 jaar oud. Kibibi scoort meestal rond de 60 likes. En heeft daarmee een derde plek in deze top 10. Aankomend weekend komt er een vlog online van de prachtige chimpansee groep uit Dierenrijk.
Nummer 4:
Het kon ook bijna niet anders dat de Siberische Tijger ook in de lijstje voor zouden komen. Want veel mensen houden van deze grote katachtigen. Deze foto werd gemaakt in Dierenrijk en was goed voor 61 likes. In Dierenrijk zitten twee tijgers, een mannetje en vrouwtje. Zij zijn broer en zus, er komen dus nooit kleine tijgertjes in Dierenrijk van deze twee tijgers. Maar ze lijken een redelijk gelukkig leven te lijden. De tijgers vertonen weinig stereotype gedrag, alleen rond etenstijd en dat is wel ‘normaal’ in dierentuinen. Maar gelukkig slapen ze ook lekker veel zoals moet, spelen en stoeien ze met elkaar en eten ze goed.
Nummer 5:
De flamingo uit Dierenrijk was goed voor 60 likes. Flamingo’s zijn uiteraard prachtige, elegante vogels. Voor mij was dit een lucky shot. Ik maakte ongeveer 20 foto’s van deze flamingo in de hoop dat deze foto erbij zou zitten. En gelukkig was ik niet de enige die het zo mooi vond!
Nummer 6:
De Blauwoogmaki uit de Apenheul was goed voor 57 likes. Waarschijnlijk wordt deze zo gewaardeerd door zijn prachtig helder blauwe ogen. Apen hebben een speciaal plekje bij mij. Al heb ik wel het meest met de wat grotere aapsoorten zoals de chimpansees, orang oetans en gorilla’s.
Nummer 7:
Orang Oetan Suria behaalde ook 57 likes met deze foto. Suria woont in de dierentuin van Krefeld. Zij is elke dag met haar moeder Lea te zien. Als je geluk hebt zie je ook Hujan, maar hij kan er zelf voor kiezen of hij in het verblijf is voor publiek of achter de schermen.
Nummer 8:
Natuurlijk houden mensen ook van de Orang Oetans, maar deze twee zijn super bijzonder! Hujan (11maanden) en Suria (17 maanden) zijn twee schattige baby Orang Oetans, en voor de mensen die het niet weten, zij zijn te bewonderen in Krefeld Zoo. Deze foto kreeg 54 likes.
Nummer 9:
Het kon ook bijna niet anders dat de tijgers ook in de lijstje voor zouden komen. Want veel mensen houden van deze grote katachtigen. Deze foto werd gemaakt in Dierenrijk. In Dierenrijk zitten vier cheeta’s, allemaal dames. Ik begreep van een vrijwilliger dat ze binnenkort hopen een van de cheeta’s in de Beekse Bergen te kunnen laten dekken om ze daarna te laten werpen in Dierenrijk. Deze cheeta foto kreeg net als nummer 7, 54 likes.
Nummer 10:
Baby ijsbeer Nanook uit Zoom Erlebniswelt was ook goed voor 54 likes. Zo bijzonder om zo een klein ijsbeertje te zien. Ze was nog zo op ontdekkingsreis door haar verblijf en onder de indruk van vogels. Het was super schattig!
Dit was de top 10 van meeste gelikte foto’s! Hopelijk vonden jullie het leuk om te zien!
Welke foto is jullie favoriet?
Liefs,
Lieke

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.