DIEREN

EEN MAGISCHE BELEVING

Afgelopen week kwam voor mij een droom uit. Een klein beetje kunnen ervaren hoe magisch de band is tussen verzorger en dier. Zulke intelligente, gevoelige dieren. Ik wil er graag wat meer over uitleggen in deze blog!
Ik had de mogelijkheid om dichterbij de dolfijnen te komen en er meer over te weten te komen. Afgelopen vrijdag werd deze foto hierboven gemaakt.
Het dolfinarium geeft de mogelijkheid tot foto’s maken met dieren. Dit doen ze op twee momenten op de dag, na de shows. Deze momenten duren over het algemeen niet langer dan 10 a 15 minuten. En als dieren geen zin hebben dan mogen ze gewoon gaan spelen en is er wel een ander dier die het leuk vindt. Daarnaast biedt het dolfinarium de kans om met dolfijnen in het water een sessie te hebben. Deze sessies vinden twee keer per week plaats en per dag op twee tijden, om 13u en 15u. Er zwemmen 8 dolfijnen in dit gebied, en dolfijnen worden nooit verplicht tot medewerking aan deze momenten. Het moet een spelenderwijze interactie zijn. Van te voren wordt ook uitgelegd dat dolfijnen nieuwsgierige en speelse dieren zijn. Ze zijn dan ook op meerdere manieren te belonen. Ze worden uiteraard beloond met vis, maar vis krijgen ze altijd. Daarnaast kunnen ze ook beloond worden met speelgoed, want er is genoeg speelgoed dat dolfijnen leuk vinden. Denk aan touwen/ballen/hoepels.
Nemo is druk aan het spelen!
Ze spelen zelf ook graag met zeewier of met elkaar!
Finagain speelt met zeewier! Ze gooit het in de lucht en soms vangt ze het weer op!
Naast speelgoed kunnen dieren ook beloond worden met een aanraking zoals aaien of complimenten en enthousiasme. Sommige dolfijnen vinden het heerlijk om geaaid te worden, dan kan dat een goede beloning zijn.
Nando is zo een dolfijn, die het heerlijk vindt om geaaid te worden!
Maar ze krijgen ook wel eens ijsblokjes of gelatine. Dolfijnen drinken namelijk net als ons geen zout water. Dat betekend dat ze hun vocht uit de vissen moeten halen. Aangezien ze in dolfinaria, ingevroren vis krijgen. Moeten ze af en toe extra vocht erbij krijgen. Dit kan onder andere door gelatine te geven. Ze vinden het vaak heerlijk!
bij de voersessies zie je dat deze dieren lekkere gelatine blokken krijgen, naast de vis.
Tijdens mijn moment met de Tlisala en Nando in het water, werden ze ondertussen gevoerd en beloond. Zo kreeg Tlisala ook vaak een bal of hoepel om mee te spelen. Nando kreeg lekkere gelatine en werd geaaid. Ik mocht dus een speelse training mee maken. De dolfijnen dichterbij krijgen en leren hun bek op je handen te leggen, heeft ook te maken met de medische training. Het is belangrijk dat de dieren niet bang zijn voor aanrakingen, zodat ze altijd geholpen kunnen worden als er medische problemen zijn.
Het was voor mij een droom die uitkwam. Zo dichtbij een dolfijn te kunnen zijn en te kunnen zien met hoeveel liefde er voor hen gezorgd wordt. Voor mij voelde het allemaal goed, omdat ik kon zien dat de dolfijnen het goed hebben. Er is geen stereotype gedrag te zien en ze spelen heerlijk zelf. Het was een prachtige ervaring!
Heb je vragen? je mag mij altijd een berichtje sturen!
Liefs,
Lieke

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.