DIEREN

DIERENRIJK

Htoo Yin Ayee en Jing
Voor de mensen die mijn blog al een tijdje volgen, weten dat ik veel in Dierenrijk ben te vinden. Maar het leek mij leuk om eens uit te leggen/ te laten zien, waarom ik hier zo graag kom. Ik kom al ruim een jaar (wekelijks) in dierenrijk. Dus is het tijd om jullie wat plaatjes en uitleg te geven.
Leeuw
Toen ik voor de eerste keer in Dierenrijk kwam met Michael, was het een dag vol verwondering. Ik had het idee dat ik een soort kinderboerderij zou aantreffen, omdat het zo dichtbij onze woonplaat lag (in een dorp). Toen ik binnenkwam, werd ik keer op keer positief verrast. Je begint bij de twee oude kraagberen, gaat dan langs de otters naar de ringstaart maki’s en rode vari’s, om uiteindelijk bij de rode panda’s uit te komen.
Kraagbeer
In dierenrijk leven twee oudere kraagberen, een dame en een mannetje. En bij de rode panda’s zijn al vaak jongen geweest, maar momenteel zitten er alleen het mannetje en vrouwtje.
Rode Panda
Na de rode panda’ s kom je uit bij de prachtige grote olifantenvlakte. Een lieve olifantenfamilie; Sibu het mannetje, Htoo Yin Ayee het vrouwtje, zoontje Thuya en dochters Ma Palai en Jing. Als je doorloopt kom je ook uit bij verschillende katachtigen.
Tijger *ik gok Laslo*
In Dierenrijk leven broer en zus tijger samen. Zij kunnen geen nakomelingen krijgen, daar wordt goed op gelet door de dierentuinen en stamboekhouders. Zo wordt er van elk dier bijgehouden, waar deze zit en of ze nog nakomelingen mogen krijgen. Om zuivere bloedlijnen te houden.
In Dierenrijk zijn ook heel veel verschillende soorten vogels te vinden. Ze vliegen bijna allemaal rond in een prachtig grote volière.
In deze volière vinden we ook de zeehonden. Een mannetje genaamd Mickey (al 31 jaar oud, wat een bijzonder mooie leeftijd is), vrouwtje Doka, vrouwtje Dori en een jong zeehondje genaamd Jip.
Jip de zeehond – geboren 1 juli 2018 en zoontje van Doka en Mickey
In Dierenrijk is ook de vale gier te vinden, als je omhoog loopt bij de kinderboerderij. Een ondergewaardeerde vogel door de meeste mensen. Maar ze hebben veel charme zoals je op de foto hieronder ziet. Vorig jaar had dit stel een jong groot gebracht die inmiddels is uitgezet om de populatie in het wild aan te sterken.
Vale gier
En aan het einde van de route vind je ook nog wasberen en apensoorten.
Wasbeer
Van de berberaap maakte ik in oktober 2017 een foto van een berberaap moeder en haar één dag oude jong.
Berberaap jong (1 dag oud -oktober 2017)
Mijn dierenhart ging dus wel harder slaan van dit prachtige park. Vooral als je de prachtige vlaktes voor de olifanten en chimpansees ziet, wordt ik erg blij. Ik kom er sinds die ene dag, altijd graag. Meestal ben ik er 2 a 3 keer per week te vinden. Dan heb ik vaak in de ochtend al een andere dierentuin bezocht, maar sluit ik graag af in Dierenrijk. Ik ga dan nog graag bij mijn twee favoriete dierensoorten langs, de olifanten en de chimpansees.
Kibibi de Chimpansee
Ik weet nog goed dat ik hoorde dat Htoo Yin Ayee (olifant) was bevallen. Ik had een week ervoor nog een video van de hoogzwangere dame gemaakt. En ze was pas eind zomer uitgerekend. Maar eind maart, stond daar als verassing Jing in de stal. Ik baalde dat ik de dag dat ze geboren was, moest werken. Maar een dag later kon ik er naar toe. Een olifantje van één dag oud zien, was zo bijzonder! Wat heb ik intens staan te genieten en daarna vele foto’s gemaakt.
Jing olifant
Dierenrijk is een klein park, maar groot genoeg om je een paar uur te vermaken. Doordat het wat kleinschaliger is, is het ook niet altijd gigantisch druk. Aan het einde van de dag, ben ik er vaak nog maar met een handje vol mensen te vinden. Heerlijk om het gevoel te hebben dat je even ‘alleen’ met de dieren bent. Het klinkt natuurlijk alsof ik een beetje ben doorgedraaid haha, maar je kunt maar een hobby/passie hebben.
bruine beer
Als je dan toch nog iemand tegenkomt, is het vaak een verzorger. Zij maken ook graag een praatje met bezoekers. Ze zijn oprecht geïnteresseerd in wat je doet en hoe het gaat. Daarnaast beantwoorden ze de vragen van bezoekers met veel plezier. Het is leuk om te merken dat iemand anders de passie en liefde voor dieren deelt. Zo kan ik ook genieten van de verzorgingsmomenten tussen verzorger en dier. De liefde die zij uitstralen naar de dieren is onbeschrijflijk. En het vertrouwen dat de dieren in hen hebben, is het bewijs van goede en liefdevolle verzorging in mijn ogen. Dan heb je pas echt passie voor je beroep.
Sibu Olifant
Waar ben ik dan het meest te vinden in het park? Iedereen heeft zo zijn favoriete dieren, en dat is bij mij niet anders. Ik zal altijd even langs gaan bij de chimpansees, de witwanggibbons, de zeehonden en de olifanten.
Witwanggibbons Erik en Kanette
Nu er een tijdje geleden een kleine lynx en kleine berberaap is geboren, ga ik daar meestal ook nog even langs.
Lynx Luna
Berberaapje
Het is een prachtig park waarin werknemers er oprecht hun best voor doen om het mensen en dieren naar de zin te maken. Zeker de moeite waard om eens zelf een kijkje te gaan nemen, als je dat nog niet gedaan hebt!
Liefs,
Lieke
*sommige foto’s hebben het watermerk ©jmvdgphotos, dat gebruikte ik vorig jaar nog als watermerk*

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.