DIEREN

WITTE LEEUWEN WELPJES

12 juli 2018 werden er maar liefst 3 witte leeuwenwelpjes geboren in Mondo Verde. De afgelopen tijd verbleven zij in het binnenverblijf. Daar heb ik eerder foto’s van gepost. Sinds deze week zijn de welpjes af en toe in het grote buitenverblijf te zien. Dat leverde afgelopen dinsdag prachtige plaatjes op!
De dag eindigde op 11 juli vrij dramatisch, moeder Safi was totaal onverwachts bevallen van één welpje. Omdat het zo onverwachts gebeurde, zat Safi tussen de andere leeuwen in het buitenverblijf. Helaas heeft Tunaya (het welpje van 2016 en dochter van Safi) het welpje doodgebeten. Maar toen moeder apart was gezet van de andere leeuwen is ze alsnog bevallen van 3 welpjes! Na ruim twee maanden, zijn de welpjes vanaf nu met enige regelmaat te zien in grote buitenverblijf. Geniet van de volgende foto’s vol met schattige witte leeuwen welpjes die ik gemaakt heb, toen ze voor een van de eerste keren het buitenverblijf mochten verkennen.

Witte leeuwen (Panthera leo Krugerii)

De witte leeuwen, of zogenaamde Krügerleeuwen, zijn geen albino’s maar hebben in tegenstelling tot de ‘bruine’ leeuwen, wit pigment. Witte pigmentatie ontstaat door een afwijkend gen. Er is dus geen sprake van een speciale ondersoort.

Liefs,
Lieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.