BLOG,  SHOTS OF THE WEEK FEBRUARI '19

SHOTS OF THE WEEK FEBRUARI #1

Deze week bezocht ik op maandag Zoo Krefeld met een vriendin. Zeer bijzonder was mijn bezoekje op vrijdag bij pasgeboren Tapir Youp in Zie-Zoo. En ik ben afgelopen weekend geslaagd voor de vrijwilligerscursus in Zooparc Overloon!

Lea en Suria – Zoo Krefeld

Lea en Suria zaten prachtig dichtbij te bestuderen wat de schilders aan het doen waren. Zij waren strepen op de grond aan het verven. De verf stonk ontzettend maar gelukkig waren de orang oetans er niet echt van onder de indruk. Suria gaf haar moeder kusjes en was zeer geïnteresseerd in het eten van moeder Lea.

Lea en Suria – Zoo Krefeld
Hmm, dat stukje prei ziet er lekker uit! – Zoo Krefled
Lea en Suria – Zoo Krefeld
Bobóto – Zoo Krefeld

Zaterdag 3 februari werd Laagland Tapir Yoep geboren! Een bijzonder geboorte en zeker voor Zie-Zoo. Ik hoop snel een keer een blog over dit mooie parkje te maken!

Mama en Yoep de Tapirbaby – Zie Zoo
Yoep – Zie Zoo
Yoep – Zie Zoo
Rode Hond – Zie Zoo
Ringstaartmaki – Dierenrijk

En in Dierenrijk maakte ik een heerlijk rondje, al maakte ik niet zo veel foto’s. Heerlijk even ontspannen! En uiteraard even kijken hoe de ijsbeertjes gegroeid zijn!

Frimas en jong ijsbeertje, foto gemaakt vanaf de monitor met de livestream vanuit het kraamhol. – Dierenrijk

Het weer was niet altijd even best afgelopen week maar gelukkig had ik toch mooie dagen in de dierentuinen. Met als kers op de taart het slagen voor mijn examen. Na 3 maanden cursussen en workshops te hebben gevolgd, kan ik nu zeggen dat ik vrijwilliger bij Stichting Wildlife ben in Zooparc Overloon! Afgelopen weekend had ik namelijk praktijk en theorie examen om vrijwilliger te kunnen worden in Zooparc Overloon. Vanaf nu mag ik kinderfeestjes begeleiden, rondleidingen doen en de expeditietour. Erg leuk!

Liefs en een fijne week gewenst! Lieke

Eén reactie

  • Jenny

    Hey Lieke,

    Zo, je afsluitende foto is meteen ook wel een 100 % schattige ☺ Lea en Suria waren heel erg lief samen ❤ het is je toch gelukt de beste uit de serie te kiezen? Tapirtje Yoep is wel zo leuk!! Vooral de eerste foto, waarop je zijn tongetje ziet en hij bij zijn moeder ligt, vind ik geweldig! Ik hoorde dat er zwarte beertjes zijn geboren in ZieZoo. Als dat waar is en het gaat goed met ze, hoop ik dat ik een x met je mee mag groetjes, liefs Jenny.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.