BLOG,  SHOTS OF THE WEEK FEBRUARI '19

SHOTS OF THE WEEK #2

Afgelopen week leek het al wel een beetje lente te worden. Met een prachtig zonnetje genoot ik in de dierentuinen van Nederland. Ik bezocht op woensdag Artis, waar helaas die avond ervoor een gorilla was overleden. Het was heel dubbel. Damsi was even schattig als altijd, maar tegelijkertijd vond ik het sneu voor Shae dat hij nu zijn mama kwijt is. Gelukkig was de groep rustig. Ik ging ook naar Dierenrijk, Zooparc Overloon en Zie-Zoo.

Mama en Yoep de baby tapir – ZieZoo
Tante en yoep – ZieZoo
Papa Tapir vermaakt zich ook goed buiten – ZieZoo
Nandu – ZieZoo
Steller Zeearend – ZieZoo
Sneeuwgeit – ZieZoo

Het was woensdag een dag met een naar onderbuikgevoel. Toen ik in Artis aan kwam, was daar het bericht dat afgelopen nacht Sindy toch plotseling was overleden. Ze was wel al langer niet helemaal in orde, maar niemand had verwacht dat ze zou overlijden. Later die dag werd bekend uit onderzoek dat ze is overleden aan een grote ontsteking in haar buik en dat er ook veel vocht in haar buik zat. Verzorgers hadden niks voor haar kunnen betekenen als ze erbij waren geweest. Sindy laat in Artis haar zonen Shambe van 7 jaar oud en Shae van 2 jaar oud achter. Gelukkig dronk Shae al niet meer zo vaak melk bij moeder en is de kans groot dat de groep hem verder opvoed. Shae leek woensdag wel een beetje zoekende. Gorilla’s nemen afscheid van een groepslid als hij.zij overlijdt. Shae is het langste bij moeder Sindy gebleven.

Damsi – Artis

Gelukkig heeft Damsi er nog niet veel van door en groeit hij lekker door. Hij kan inmiddels al een beetje kruipen en kort los staan. Wat een ontwikkelingen! Zo mooi om te zien!

Eindelijk zag ik de kleine Mandril buiten! – Artis
jaguar – Artis
kleine Brazzameerkat Tom – Zooparc Overloon
Kibibi en mama Christa – Dierenrijk
Christa – Dierenrijk
Familie witwanggibbon; eric, kanette en yaya!
Einde van de dag! Einde van de blog!

Bedankt voor weer het kijken/lezen naar een blog. Fijne week!

Liefs, Lieke

Eén reactie

  • Jenny

    Op dit logje heb ik al eens gereageerd, maar niet op de website zelf!

    Mijn absolute favoriete foto is die van tante tapir met baby Yoep!! Wat geinig die sneeuwgeit met dat groen in de bek.
    Het is erg triest dat Shindy is overleden, ik ben wel blij dat Shae het red zonder haar. Damsi staat te cute en lekker eigenwijs op de foto. Net zo eigenwijs als mandrilletje en de ‘pratende’ Kibibi! Brazzaatje Tom kijkt dan juist weer nieuwsgierig. En de afsluiter is perfect! Dag gibbons 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.