BLOG,  SHOTS OF THE WEEK,  SHOTS OF THE WEEK FEBRUARI '19

SHOTS OF THE WEEK #3

Een prachtige zonnige week opnieuw, we beginnen er aan te wennen! Afgelopen week genoot ik in Burgers Zoo van de gorilla’s en jonge pantertjes. Ik ging aan het einde van de week ook nog naar Best Zoo om daar de jonge jaguar te bewonderen en een gastblog te maken voor Zoovaria. En ik eindigde uiteraard bij mijn meest bezochte en dichtstbijzijnde dierentuin, Dierenrijk.

Sri Lanka Panter welpjes van mei 2018, het duurt niet lang meer voordat ze alweer één jaar oud zijn!
Madiba – Burgers Zoo
Sri Lanka Panters – Burgers Zoo
Bauwi – Burgers Zoo
Sri Lanka Panter – Burgers Zoo

In Burgers Zoo was het ideaal fotografie weer. De zon zat achter de wolken en kwam er heel af en toe doorheen. Doordat er dan wel voldoende licht is, krijg je prachtige foto’s. De zon is heerlijk, maar voor het maken van foto’s niet altijd even ideaal. Dus ik was stiekem wel blij dat hij een beetje verstopt was achter de lichte wolken.

Makoua – Burgers Zoo
Sumatraanse Tijger – Burgers Zoo
N’Aika – Burgers Zoo
Nukta – Burgers Zoo
N’Hasa – Burges Zoo
Nukta – Burgers Zoo
Bauwi – Burgers Zoo

Voor een blog die ik voor Zoovaria heb gemaakt ging ik naar Best Zoo. De blog komt deze donderdag online op hun kanaal, check hun Facebookpagina als je er meer van wil zien en lezen. En de blog gaat over de jaguar, met in de hoofdrol de jaguars van Best Zoo. Daar is namelijk het jaguar welpje (geboren 9-12-2018) sinds 16 februari buiten te zien.

Jaguar welpje – Best Zoo
Jaguar Welpje – Best Zoo
Jaguar welpje – Best Zoo

Ik kwam deze week stiekem drie keer in dierenrijk, maar één keer maakte ik echt goede foto’s. Ik was namelijk twee dagen met de oppaskindjes naar de dierentuin geweest! Toen waren we vooral in de speeltuintjes te vinden en wandelde we lekker langs alle dieren. Het was heerlijk!

Kanette en Yaya – Dierenrijk
Eric, Kanette en Yaya – Dierenrijk
Vliegende Kibibi – Dierenrijk
Grijze Kroonkraanvogel – Dierenrijk
Ooievaar – Dierenrijk

27 maart wordt deze ‘kleine’ meid alweer 1 jaar! Wat gaat de tijd toch hard, ik weet nog goed dat ik haar zag toen ze één dag oud was. Ze is uiteraard nog steeds heel schattig!

Jing leert hoe ze zich moet beschermen tegen de zon. Olifanten gooien namelijk zand tegen hun lichaam, om zich te beschermen tegen de zon! – Dierenrijk
Jing – Dierenrijk

En dan zijn we alweer bij het einde van deze Shots Of The Week. Ik hoop dat jullie het leuk vonden! Volgende week weer foto’s van baby gorilla Thandie, dus tot volgende week!

Liefs, Lieke

Eén reactie

 • Jenny

  Hallo Lieke,

  Ik had deze blog nog niet gezien!! En hij is zo leuk ☺ Wauw wat een fotorijke dag in Burgers! En absoluut ook in Dierenrijk!! Aww wat een dotje is het jaguarwelpje. Ik vind je foto’s echt goed van dat kleintje.

  Heerlijk voor je om met de oppaskindjes te gaan wandelen en spelen in Dierenrijk. Zij boffen zo en zo met jou.

  Groetjes,
  Jenny

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.